Ouderkerk - dé ideale woonplek

Het heerlijke Noord-Hollandse dorp Ouderkerk aan de Amstel ligt in de gemeente Ouder-Amstel, daar waar het water de Bullewijk uitmondt in de Amstel. Ouderkerk aan de Amstel is dé ideale woonplek. Rust in de directe omgeving en de levendigheid van Amsterdam is slechts één stoplicht verwijderd.

Water en groen

Geniet van de prachtige omringende natuur van Tuindorp. Bijvoorbeeld op de fiets, of  door een stevige wandeling te maken. In de directe omgeving ligt het water de Bullewijk. Ook vind je vlakbij Ouderkerk aan de Amstel de polder de Ronde Hoep, een van de grootste onbebouwde gebieden in de Randstad. Vanaf de dijk kijk je zo uit op enkel weilanden en waterwegen, die zo kenmerkend zijn voor Noord-Holland.

Historie

Ouderkerk a/d Amstel heeft een rijke historie en dat ademt het dorp ook uit. Het dorp bestaat zo'n 1000 jaar en is 200 jaar ouder dan Amsterdam. Al sinds het ontstaan is Ouderkerk onlosmakelijk verbonden met de Amstel. Er is nog veel historisch erfgoed te vinden, zoals de kenmerkende diaconiehuisjes, het Portugees Joodse kerkhof Beth Haim. Dit kerkhof is uniek door de beeldhouwwerken die terugkomen in de graven. Ook zijn er diverse kerken te vinden. 

Tuindorp Ouderkerk

Heerlijk wonen in Tuindorp

Tuindorp Ouderkerk
Heerlijk wonen in Tuindorp Ouderkerk

Rust in de directe omgeving en de levendigheid van Amsterdam om de hoek

  Bereikbaarheid Tuindorp
  Voorzieningen in de buurt