Tuindorp Ouderkerk
Logo Logo

Voorzieningen

Ouderkerk aan de Amstel biedt een perfecte rustgevende woonomgeving, met alles binnen handbereik. Zo vind je in het oude deel van het dorp veel exclusieve restaurants en winkels, maar ook meerdere sportverenigingen en basisscholen.

Horeca voor fijnproevers

Fijnproevers kunnen hun hart ophalen in Ouderkerk aan de Amstel en omgeving. Ron Blaauw - die jarenlang zijn eigen sterrenrestaurant had aan de oever van de Amstel - is terug. In voormalig restaurant 't Deurtje opende hij begin 2016 zijn 3e gastrobar, 'Ron Gastrobar Indonesia'. Heerlijk toeven is het ook bij Brasserie Paardenburg, met een prachtig terras aan het water in 'Hamptons-style'. Voor een heerlijk ontbijt, een lekkere taart of een uitgebreide high tea loop je binnen bij Bakker Out, al meer dan 100 jaar een begrip in de omgeving. In Amstelveen vind je nog meer culinaire hotspots, zoals De Kruidfabriek by Lute, Loetje aan de Amstel en niet te vergeten 2 michelin-sterrenrestaurant Aan de Poel.

Sport en ontspanning

Ook zijn er in de nabije omgeving diverse sportverenigingen gevestigd. Zoals sportvereniging Ouderkerk, met bijna 900 leden. Binnen sporten is mogelijk in sporthal annex sociaal cultureel centrum 'Bindelwijk'. Hier huisvest ook de badmintonvereniging Ouderkerk (BVO). Van begin mei tot half september is het goed toeven in het Amstelbad, het openluchtzwembad in Ouderkerk aan de Amstel. In de winter kunnen schaatsliefhebbers terecht bij IJsclub de Amstelbocht, met circa 1.700 leden. Deze ijsclub organiseert ook ieder jaar het hardloopevenement ‘De Ronde Hoeploop’.

Scholen om de hoek

Kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en een basisschool, je vindt ze op loopafstand van je woning in Tuindorp. Er zijn 3 basisscholen in Ouderkerk, zoals de openbare Jan Hekmanschool. Deze school ligt direct naast Tuindorp, net als het kinderdagverblijf 'Pinkeltje', dat is vernoemd naar de voormalige kleuterschool in het gebouw. Voor een leuk kinderfeestje kun je bijvoorbeeld naar kinderkookcafe De Pantry, in het oude dorp van Amstelveen.  

Natuur en recreatie

Geniet van de prachtige omringende natuur van Tuindorp. Bijvoorbeeld op de fiets, of tijdens een stevige wandeling. In de directe omgeving ligt het water de Bullewijk. Ook vind je vlak bij Ouderkerk aan de Amstel de polder de Ronde Hoep. Deze ringrijk, het 'rondje Ronde Hoep', is 17 kilometer lang en nodigt uit om de fiets te pakken of lekker te hardlopen.

Op en rond het water

Ook het water nodigt uit om te recreëren en te genieten van de natuur. Je kunt bijvoorbeeld uitstekend roeien of heerlijk windsurfen op de Botshol en de Ouderkerkerplas. Uiteraard is het hier ook heerlijk zonnen aan de rand van het water. De plas is inmiddels ook een belangrijk vogelgebied met een aantal vogelkijk-hutten.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?