Het gevoel van wonen in Tuindorp

6 oktober '20

Tussen de volgroeide bomen en meanderende slootjes is de nieuwste aanwinst van Ouderkerk aan de Amstel gebouwd: de wijk Tuindorp. Of moeten we eigenlijk zeggen: de buurt Tuindorp? Door de knusse opzet nodigt het namelijk uit om met elkaar te buurten. Kom je ook het gevoel van wonen in Tuindorp ervaren?

Wijk met een dorps karakter

Tuindorp - de naam zegt het eigenlijk al - is opgezet als een dorp in het groen. Met respect voor de bestaande bomen, planten en struiken. En met aandacht voor de nieuwe opzet van ruime tuinen en openbaar groen. Het verwijst ook naar hoe de tuindorpen in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw werden gebouwd: stadswijken met een typisch dorps karakter. Dat voel je hier: rust in de directe omgeving en de levendigheid van Amsterdam slechts één stoplicht verwijderd.

image alt

Kleinschalig met buurtgevoel

Juist door de kleinschalige opzet van Tuindorp is het makkelijk contact maken met je buren. Het is een jonge wijk: de meest recente woningen zijn in 2018 opgeleverd. En een buurt met veel jonge kinderen, wat het laagdrempelig maakt om een praatje met elkaar aan te knopen. Samen een borrel aan de picknicktafel, elkaars plantjes water geven, en de puberkids die passen op de peuters in de wijk. In Tuindorp overheerst het buurtgevoel.

image alt

Onbezorgd op straat spelen

Wat de wijk daarnaast prettig maakt om in te wonen, is de autoluwe opzet. Hierdoor zijn er in de wijk brede looppaden ontstaan, langs groen en water. Je hoort het ruisen van de wind door de bladeren en het fluiten van de vogels op de takken. Het is rustig in Tuindorp. Wat erin resulteert dat kinderen prima op straat en in de wijk kunnen spelen. Stoepranden, voetballen of een rondje op de skelter: hier kan het onbezorgd.

Wil je ook het gevoel van Tuindorp ervaren? Schrijf je in voor de laatste kavel en bouw je nieuwe thuis. 

Bekijk de kavel
Een huis bouwen, hoe werkt dat? Van kavel tot droomhuis
Heb je interesse? Neem contact met ons op