
Van kavel tot droomhuis
30 september '20
Tot in detail bepalen hoe jouw huis eruit komt te zien. Een huis dat volledig voldoet aan jouw eisen en wensen, voor zowel binnen- als buitenkant. Met veel ruimte in én om het huis. Het kan in Tuindorp, Ouderkerk aan de Amstel! En dat op een steenworp afstand van Amsterdam.
Stap voor stap op weg
Zelf bouwen is minder moeilijk dan je denkt. Belangrijk is goed inzichtelijk te hebben welke beslissingen je op welk moment moet nemen. Dit stappenplan helpt je daarbij. Vanaf de aankoop van de kavel tot aan de sleuteloverdracht van jouw nieuwe woning.

1. Welke kavel kies je?
Heb je de juiste kavel gevonden? Vraag een optie aan en we laten de makelaar weten dat jij interesse hebt. Hij geeft je de kaveltekening en uitgebreide informatie over gemeentelijke randvoorwaarden. Zo weten jij en je toekomstige architect precies wat de bebouwingsmogelijkheden zijn. Een veranda, woonkeuken, grote raampartijen… de ideeën beginnen nu vast al op te borrelen!

2. Het maken van een voorlopig ontwerp
Besluit je te kopen? Dan zoek je een architect. Deze vertaalt jouw wensen naar een eerste ontwerp. Ook stelt de architect een programma van eisen op. Hierin staat waar welke ruimtes komen, hoe groot ze worden, hoe het zit met de installaties, in welke stijl jullie gaan bouwen en welke materiaal- en kleurkeuzes zijn gemaakt. Wil je helemaal ontzorgd worden in de fase van kavel tot droomhuis? Je kunt ook gaan voor een van de 2 types jaren 30-villa’s die Brummelhuis heeft ontwikkeld.
3. Naar de welstandscommissie
Als het ontwerp in grote lijnen naar ieders zin is, kan dit al worden voorgelegd aan de welstand/commissie Ruimtelijke Ordening. Deze toetst de plannen. Groen licht? Dan vul je samen met je architect de details in tot een definitief ontwerp.

4. Omgevingsvergunning aanvragen
In het definitief ontwerp neemt de architect ook zaken mee als isolatie, installaties en daglichttoetreding. Dit wordt vastgelegd op (bestek)tekeningen waar de maatvoeringen, de ruimtebenamingen, de details en de materialen op zijn aangegeven. Met dit definitief ontwerp vraag je de omgevingsvergunning aan. De gemeente bekijkt en beoordeelt de bestektekeningen.

5. Aannemer selecteren
Gelijktijdig met de procedure voor de vergunningsaanvraag vraag je bij verschillende aannemers offertes aan. Selecteer je in deze fase een aannemer, dan kun je direct na het verkrijgen van een vergunning met de bouw starten.
6. De start van de bouw
De omgevingsvergunning is verleend en de aannemer geselecteerd. De bouwwerkzaamheden kunnen beginnen. Als je dat nog niet gedaan hebt, richt je je in dit stadium op de gedetailleerde afwerking van het huis. Je kiest een keuken en apparatuur, badkamer met sanitair en tegels, vloer-, wand- en plafondafwerking enzovoorts. Eventueel samen met een binnenhuisarchitect!

7. De oplevering
Gefeliciteerd, jouw droomwoning is klaar! De aannemer levert je nieuwe huis op en overhandigt je de sleutels. Na de verhuizing kun je in alle rust genieten van je nieuwe thuis in Ouderkerk aan de Amstel.